Kwaliteit is voor ons een erezaak

Ontvang de nieuwsbrief

Geschiedenis

Lemahieu Group is al jaren een gevestigde waarde in de hout- en platenimport met vestigingen in Gent, Oostende en Antwerpen. Decolvenaere importeert sinds 5 generaties Afrikaans hout en heeft kantoren in het Gentse Zeehavengebied, alsook eigen zagerijen in Kameroen. Beiden hebben een solide reputatie opgebouwd en hechten veel waarde aan kwaliteit van het hoogste niveau. Daarom bundelen deze houtimporteurs hun krachten in LDCwood, een 50/50 joint venture die zich specialiseert in het thermisch modificeren en commercialiseren van hout.

Dit is een primeur voor België en geeft zuurstof aan de houtindustrie. Voor de eerste keer verenigen twee gevestigde houtimporteurs hun visie op kwaliteit & service. Lemahieu als importeur van naaldhout en specialist in houtverwerking, Decolvenaere als importeur van Afrikaans hout.

LDCwood is de eerste officiële ThermoWood®-producent van België. Als lid van de International ThermoWood Association, stapt het bedrijf mee de toekomst in. LDCwood modificeert ayous, fraké, es en vurenhout, om later ook andere houtsoorten te modificeren.

ONZE VISIE

Bij LDCwood willen we als eerste officiële producent van ThermoWood® de Belgische markt voorzien van hoogwaardig thermisch behandeld hout. We kunnen dankzij onze eigen productie voldoende stock opbouwen en zo snel inspelen op de vraag van de klant. We wensen een trouwe partner te zijn binnen de gespecialiseerde houtverwerkende industrie met zorg voor kwaliteit en een uitstekende klantenservice. Dit kan enkel bereikt worden samen met ons team.

In de eerste plaats modificeren we ayous, fraké, es en vurenhout, om zo een hogere duurzaamheidsgraad te bekomen. Dit hout wordt verwerkt met respect voor het milieu. In een latere fase kunnen we eveneens meerdere houtsoorten aanbieden binnen het ThermoWood® assortiment. Om te voldoen aan alle normen en om het ThermoWood® handelsmerk als zijnde te mogen uitdragen, hebben wij ons eveneens aangesloten bij de International ThermoWood Association. Onze producten vallen officieel onder dit label, en daar zijn wij trots op.

Ontdek de producten

Over Lemahieu

Lemahieu&Lempan is al jaren een gevestigde waarde in de hout- en platenimport met een productievestiging te Oostende (schaven, verduurzaming, drogen en andere verwerkingen). Lemahieu Group nv heeft een solide reputatie opgebouwd. Ze importeren meer dan 170.000 m3 hout en platen per jaar, en hebben vestigingen in Gent, Oostende en Antwerpen.

Over Decolvenaere

Sinds 5 generaties importeert Decolvenaere Afrikaans hout met heden Daphné Decolvenaere als zaakvoerder. Hun kantoren zijn gelegen in het Gentse Zeehavengebied. De dagelijkse aanwezigheid van de familie Decolvenaere in eigen zagerijen in Kameroen garandeert behoud van kwaliteit op het hoogste niveau.